ATCC: van school naar arbeid

Binnen het onderwijsbeleid van vso Widdonckschool Weert neemt stage een belangrijke plaats in en dus ook in de begeleiding van de leerling. Er is een stagenetwerk, van regionale werkgevers, dat de leerling een stageplek verleent. Toch blijven sommige leerlingen achter in hun ontwikkeling binnen de stage. Ze vallen tijdelijk uit, blijven steken in de beginfase van de stage, zijn nog niet zo goed doordrongen van hun mogelijkheden. Voor sommige leerlingen is ook de directe overgang naar het ‘echte bedrijf’ nog een stap te ver.

ArbeidsTrainingCentrum en Coaching

Onze school biedt leerlingen daarom de mogelijkheid om zich binnen een eigen (simulatie)bedrijf zicht beter te ontwikkelen en voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Het ATCC biedt jongeren uit het vso een perspectief op een passende plaats op de arbeidsmarkt. Leerlingen kunnen zich oriënteren op persoonlijke voorkeuren, interesses voor bepaalde arbeidsprofielen en er wordt gekeken naar de vaardigheden van de leerlingen. Het aanbod is zo breed mogelijk en vertegenwoordigt verschillende sectoren op de arbeidsmarkt, denk dan aan: metaal, hout, horeca, groen, facilitair. Dit noemen we de “dakpannen” (dakpansgewijs geïmplementeerd). Binnen het ATCC wordt de werkelijke arbeidssituatie nagebootst (simulatie), waarbij zowel werknemers- als vakinhoudelijke vaardigheden worden getraind. Daarnaast ligt er een duidelijke focus op nazorg, wat ervoor moet zorgen dat de duurzaamheid van plaatsing op de arbeidsmarkt wordt bevorderd.

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over het ATCC en hoe het in zijn werk gaat? Neem dan contact op met Roland Gielis, coördinator arbeidstoeleiding en stage: roland.gielis@aloysiusstichting.nl of 0495 45 33 99.